sobota 24. prosince 2016

KŘESŤANÉ (i muslimové), NESLAVTE POHANSKÉ SVÁTKY ! (Cožpak jste nečetli Bibli ? Cožpk vás Bůh nevaroval ?)

BIBLE - JEREMIÁŠ 10

1 Slyšte slovo, které k vám promluvil Hospodin, dome izraelský.
2 Toto praví Hospodin: Neučte se cestě pohanských národů a nebeských znamení se neděste, ačkoliv se jich děsí pohanské národy.
3 Vždyť náboženské zvyklosti národů jsou nicotnost. Vezmou třeba kus pokáceného stromu z lesa, dílo řemeslníkovy ruky zhotovené sekerou.
4 Okrášlí ho stříbrem a zlatem, hřebíky a kladivy ho upevní, aby se nekymácelo.
5 Jejich bohové jsou jako strašák v okurkovém poli; nemluví, musejí se nosit, protože neumějí chodit. Nebojte se jich, protože nic zlého nedělají a ani dobro konat nemohou.
6 Není nikdo jako ty, Hospodine. Jsi velký, velké a mocné je tvé jméno.
7 Kdo by se tě nebál, králi národů, protože tobě to náleží. Vždyť mezi všemi mudrci národů a ve všech jejich královstvích není nikdo jako ty. 
8 Vespolek jsou hloupí a blázniví, naučení nicotných model je jen dřevo.


BIBLE - DEUTERONOMIUM 12

29 Až Pán, tvůj Bůh, před tebou vyplení pronárody, které si jdeš podrobit, a až si je podrobíš a usadíš se v jejich zemi,
30 dej si pozor, abys neuvízl v léčce, která po nich zbude, až budou před tebou už vyhlazeny: abys nevyhledával jejich bohy a neřekl: "Jak sloužily tyto pronárody svým bohům, tak to budu dělat i já!"
31 Něco takového nesmíš udělat pro Pána, svého Boha, neboť všechno, co ony činily pro své bohy, Pán nenávidí jako ohavnost; vždyť ony pro své bohy spalují dokonce své syny a dcery.


HADÍTH

´Abdulláh ibn ´Umar řekl, že Prorok Muhammad (mír s ním) řekl:
"Ten, kdo někoho napodobuje, stává se jím."
Zaznamenal Abú Dawúd, číslo: 3512, Klasifikováno jako: Hasan Sahíh (Autentické)

Žádné komentáře:

Okomentovat